Άρθρα

Θέμα:
select

Βουρτσισμα δοντιων στα μωρα – Τι να προσέξετε | Κληρονόμου Ιωάννα,DDS

Η ανησυχία της παιδικής στοματικής υγιεινής θα πρέπει να ξεκινάει – σύμφωνα με τους παιδοδοντίατρους – από την ανατολή του πρώτου νεογιλού δοντιού. Σε αυτό το στάδιο της οδοντοφυίας η μητέρα θα πρέπει να καθαρίζει το/τα δόντι/α του μωρού με μια γάζα με λίγο νερό. Καθώς τα δόντια πληθαίνουν μέσα στο στόμα θα πρέπει η μητέρα να μεταβεί στη χρήση ειδικού «γαντιού-οδοντόβουρτσα»
Διαβάστε όλο το άρθρο

ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ… ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ…

Τι θα έλεγες αν αλλάζοντας 5 μικρές καθημερινές συνήθειες κέρδιζες μέχρι και 500 θερμίδες λιγότερες στο ημερήσιο διαιτολόγιο σου; Όπου αυτό σε βάθος χρόνου αυτό θα σήμαινε αυτομάτως μείωση του σωματικού σου βάρους χωρίς να καταβάλεις ιδιαίτερο κόπο
Διαβάστε όλο το άρθρο

Κροταφογναθική διάρθρωση, TMJ | Κληρονόμου Ιωάννα,DDS

Η κροταφογναθική διάρθρωση (ΚΓΔ) αποτελεί μια άρθρωση η οποία συνδέει την κάτω γνάθο με τα κροταφικά οστά του κρανίου εκατέρωθεν, τα οποία εντοπίζονται έμπροσθεν των αυτιών. Η ΚΓΔ μας επιτρέπει να κινούμε την γνάθο μας πάνω και κάτω, αριστερά και δεξιά έτσι ώστε να μπορούμε να μιλάμε, να μασάμε και να χαιρόμαστε το χασμουρητό μας!
Διαβάστε όλο το άρθρο

Τεστ δυσανεξίας: μαγική λύση ή απάτη;

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα τεστ δυσανεξίας. Tα συγκεκριμένα τεστ υπόσχονται πως εντοπίζουν τις τροφές οι οποίες «μπλοκάρουν» το μεταβολισμό και οι οποίες εάν αφαιρεθούν από το καθημερινό διαιτολόγιο θα οδηγήσουν σε απώλεια βάρους. Είναι πράγματι έτσι;;
Διαβάστε όλο το άρθρο

Το πιο γευστικό μενού..για δίαιτα

Επειδή όλοι έχουμε συνδέσει τη δίαιτα με άγευστα και στεγνά φαγητά, σας παρουσιάζουμε εδώ ένα μενού… διαίτης, για να καταρρίψουμε αυτό τον μύθο!
Διαβάστε όλο το άρθρο

Αυτοεκτίμηση: Πορεία προς την αποκάλυψη του αυθεντικού εαυτού

Αυτοεκτίμηση είναι η ικανότητα να δίνεις αξία στον εαυτό σου και να τον μεταχειρίζεσαι με αξιοπρέπεια, αγάπη και αλήθεια. Ειλικρίνεια, ακεραιότητα, υπευθυνότητα, συμπόνια, αγάπη και ικανότητα πηγάζουν χωρίς δυσκολία από ανθρώπους με υψηλή αυτοεκτίμηση.
Διαβάστε όλο το άρθρο

5 Μύθοι και Μυστικά για τη Στοματική Υγιεινή

Συχνά αναρωτιόμαστε αν πλένουμε σωστά τα δόντια μας ή ποιά μέθοδο πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε μια σωστή στοματική υγιεινή. Στο άρθρο αυτό μπορείτε να λύσετε τις πιο κοινές απορίες που υπάρχουν γύρω απο το θέμα αυτό και να βελτιώσετε το επίπεδο της στοματικής σας υγείας.
Διαβάστε όλο το άρθρο

Κάπνισμα και περιοδοντίτιδα

Ενημερωτικό άρθρο σχετικά με την επίδραση του καπνίσματος στην περιοδοντική νόσο
Διαβάστε όλο το άρθρο